2018-01-29 11:31:38• hírek • Agerpres.ro

Kelemen Hunor szerint nem túl meggyőző az új kormányprogram

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti törvényhozóinak 14 órakor kezdődő együttes ülésén dönt az RMDSZ arról, hogy bizalmat szavaz-e a Viorica Dăncilă vezette kabinetnek - nyilatkozta hétfőn Kelemen Hunor szövetségi elnök a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével, Ludovic Orbannal folytatott egyeztetést követően.

"Felhívott az este (Orban - szerk. megj.), ma visszahívtam, megittunk egy kávét és ennyi. Ennél érdekesebb információkkal nem tudok szolgálni. Mi 14 órakor döntünk. Itt nem az volt a kérdés, hogy meggyőz-e vagy sem. Ahhoz, hogy meggyőzzenek hetekkel, hónapokkal előtte el kellene kezdeni tárgyalni. Ebből a szempontból tehát kissé bonyolultabbak a dolgok" - nyilatkozta a találkozót követően a szövetségi elnök.


Arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyire találja meggyőzőnek a kormányprogramot - tekintettel arra, hogy a hétvégén azt mondta, az "olyan, mintha két sör között írták volna meg a mezőgazdasági minisztériumban" -, Kelemen kifejtette: a közlekedéssel kapcsolatos fejezetben "teljesen elképesztő dolgok" találhatók.


"Jó, ha az embernek van egy kis humorérzéke. De mondok egy példát: ha megnézik a közlekedésről szóló fejezetet, olybá tűnik, hogy egyesek egy 100 évvel ezelőtt, a nagy egyesüléskor készített Románia-térképet néztek, mert az erdélyi autópálya kapcsán teljesen elképesztő dolgok jelennek meg. A Brassó-Nagyszeben szakasz például sosem volt az erdélyi autópálya része. Most hozzácsatolták ahhoz, anélkül azonban, hogy meglenne az autópálya Brassó és Marosvásárhely között. Ennek még a tervei sem készültek el" - részletezte a szövetség elnöke. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: